2015. aug 24.

Lehetőleg ne vessz össze egy tanárral sem, mert nem tudhatod előre, hogy ki lesz majd a konzulensed!

írta: Szakdoga kurzus
Lehetőleg ne vessz össze egy tanárral sem, mert nem tudhatod előre, hogy ki lesz majd a konzulensed!

Egy igaz történet tanulsága

tudod_mar_ki_lesz_a_konzulensed_szakdolgozat.jpg

Egyszer, az egyik budapesti egyetemen történt, hogy egy hallgató szóváltásba került tanárával, majd a szóváltás egy hatalmas vitává torkollott át, melynek az lett a vége, hogy a hallgató le k...@ @ny.... a tanárt. 
Teltek múltak a félévek, melyek alatt sikerült elkerülniük egymást, majd az utolsó félévben sem volt olyan tárgy, mely által újra találkozniuk kellett volna. Így a hallgató szinte már meg is feledkezett az évekkel ezelőtt történtekről. 

Nem csak a félévek teltek el sikeresen, hanem a szakdolgozat témaválasztási lap leadási határideje is elkövetkezett. Ezen az egyetemen az a protokoll, hogy a hallgatók leadják a témaválasztási lapukat, majd a TO továbbítja az illetékes tanszéknek, ahol kijelölik, hogy ki lesz a konzulens. Pechére történetünk alanya olyan témát talált ki szakdolgozatának témájaként, ami a kérdéses tanár tanszékéhez tartozott, és természetesen ki más lett a konzulense, a le k...@ @ny..ott tanár. 

Itt alanyunk már gondolta, hogy nem lesz könnyű menet, de bízott benne, hogy a tanár már elfelejtette a történteket - ami  nem mellesleg nyilvánosan történt, nem kevés ember füle hallatára...

Elérkezett az első konzultáció ideje, amikor a vázlatot kellett leadni. Természetesen a tanár minden vázlatpontba belekötött, és igyekezett egy olyan vázlatot felépíteni a hallgató számára, hogy biztos megküzdjöün a kidolgozással.
Ez nem volt máshogy a többi konzultáció alkalmával sem. A konzulensi észrevétel minden esetben az volt, hogy ez nem jó, az nem jó, stb. - bár ezen gondolom senki nem lepődik meg a történtek után. A hallgató mem szerette volna ha ezen múlna az államvizsgája, így felette a kapcsolatot egy profi szakdolgozatíróval, és a dolgozat átdolgozását, javítását rábízta. A  végeredmény az lett, hogy egy valóban magas színvonalú dolgozat született. 

Eljött a leadási határidő, egyben a konzulens aláírásának megszerzése. A tanár közölte szakdolgozatírójával, hogy "olyan gyenge a dolgozata, hogy egy utcáról beeső csöves jobb szakdolgozatot tudna írni", így ezt a hanyag munkát nem hajlandó aláírni. 

A vége az lett a történetnek, hogy az utoljára kért módosítások után kénytelen volt aláírni a szakdolgozati lapot a hallgatónak (elégséges érdemjeggyel), mert a konzulens is tisztában volt vele, ha a hallgató fellebbez, akkor ő kerülhet bajba, hogy miért nem fogadta el a szakdolgozatot, mert az az elvárásoknak teljes mértékben megfelel. 

Tanulság: Ha nem sikerül elkerülnöd egy tanár-diák vitát, akkor olyan témát találj ki szakdolgozatodhoz, amivel biztos nem fognak ahhoz a személyhez sorolni, akivel összevesztél!

www_szakdoga-kurzus_hu_5_kep.jpg

Egy igaz történet tanulsága:

Posted by Szakdoga Kurzus on 2015. augusztus 24.
Szólj hozzá

szakdolgozat témaválasztás szakdolgozatírás konzulens szakdolgozat írás