2020. jan 17.

Forráskutatás szakdolgozathoz

írta: Szakdoga kurzus
Forráskutatás szakdolgozathoz

books.gif

Anyagot az internetről és a könyvtárból egyaránt beszerezhetsz. Rengeteg kutatás fellelhető már a világhálón, ám fontos, hogy csak és kizárólag megbízható forrást és neves kutató munkáját használd fel. Tehát egy HVG cikk nem forrás! De még a Wikipédia sem! Egy weboldal bejegyzésére pedig csak akkor hivatkozhatsz, ha annak üzemeltetője megbízható forrásnak számít (pl. MNB, KSH). 

Túl sok műre egyébként Bc/BSc-n nincs szükséged, nagyjából 10-15 könyv és az interneten található segédletek egészen biztosan elegendőek lesznek.

A források felkutatásához több online adatbázist is használhatsz! Ezek megkönnyítik a dolgodat.

Adatbázisok például:
https://www.matarka.hu/
https://ehm.ek.szte.hu/ehm?p=0

Általában a szakdolgozatok egyik kritériuma, hogy nemzetközi forrást is fel kell használni az elméleti rész kidolgozásakor. Van olyan intézmény, ahol elég 1-2 külföldi forrás, de van olyan, ahol legalább 10-15 nemzetközi szakirodalomnak is kell szerepelnie. Ezek felkutatásra kiváló segítség a Google Tudós, melyet ezen a linken érhetsz el: https://scholar.google.hu/

Ha jobban szereted fizikálisan a kezedben tartani a könyvet, akkor lehetősége van a könyvtárközi kölcsönzésre is. Akár milyen kicsi településen laksz, akár a Széchenyi Könyvtár könyveihez is hozzájuthatsz a könyvtárközi kölcsönzés segítségével!

dolgozatmegiras@gmail.com
Weboldalunk: Szakdoga Magazin

001hatter.jpg

KÖNYVAJÁNLÓ

Szakdolgozatot írsz, de nem tudod hogyan vágj bele?
Elképzelésed sincs kutatási eredményeid tudományos feldolgozásának módjáról? Íme néhány e-book, melyek megoldhatják a problémádat, és felgyorsítják a szakdolgozatírás folyamatát!
Kattints a címre és olvass bele!
1. e-book:
Szólj hozzá

szakdolgozat forrás tartalomjegyzék szakirodalom szakdolgozatírás szakdolgozat írás